Leerdammer

Onweerstaanbaar lekker!

Kaas maken zit ons in de genen. Leerdammer heeft een rijke kaashistorie die bijna een eeuw geleden (in 1914) zijn oorsprong vond. In de daarop volgende jaren heeft het bedrijf veel groei meegemaakt, waarbij de ontwikkeling van nieuwe kaassoorten centraal stond.

In 1976 werd dan ook Leerdammer-gatenkaas uitgevonden, een heerlijk romige kaas met een milde, zoete en nootachtige smaak. Kaas van Leerdammer is een kruising tussen Goudse (romig) en Emmentaler-kaas (mild, zoet en nootachtig). Zo werd een product gecreëerd dat de voordelen van beide kazen had en niet de nadelen (zoals het gewicht van Emmentaler van 80 kg). Met Leerdammer-gatenkaas was in Nederland een nieuwe kaassoort gekomen die in 20 jaar tijd de derde kaassoort in grootte werd - na Gouda en Edam.

Leerdammer Caractère

Leerdammer Caractère is een rijpe, pittige en toch zoete kaas. Zij is authentiek en natuurgerijpt en smaakt heerlijk bij de borrel of op brood.

Leerdammer Original

Leerdammer Original is de bekendste gatenkaas van Nederland. De smaak is mild, zoet en een beetje nootachtig. Leerdammer Original is de 'gewone' variant van Leerdammer.

Leerdammer Lightlife

Leerdammer Lightlife smaakt als Leerdammer Original. Het verschil: 45% minder vet dan Goudse kaas. Speciaal voor levensgenieters die lekker én bewust willen eten. Zo vol van smaak heb je light nog nóóit gegeten!

In 2002 heeft Bel het merk Leerdammer overgenomen, en er verder in geïnvesteerd. Tegenwoordig zijn er meerdere varianten van Leerdammer verkrijgbaar, in de vorm van wielen, voorgesneden plakken en voorgesneden stukken.

Kijk voor meer informatie op www.leerdammer.nl